MIDNIGHT BLUE PROJECT består af:

 

JENS DONS: Guitar

Jens er arkitekt og er til dagligt teknisk chef i en organisation, som arbejder med at forbedre kvaliteten af dansk boligbyggeri. Jens begyndte at spille guitar i 60‘erne. Jens har spillet mange forskellige genrer herunder rock, folkemusik, cajun, zydeco, blues og jazz. Jazz’en betyder mere og mere, og det har efterhånden udviklet sig til en passion, som har ført til, at han er blevet elev hos en af de førende danske jazzguitarister. Jens spiller bl.a. på en Archtop Nico Moffa guitar og en Orlando Acetone forstærker. Jens har sammen med Palle været med til at starte bandet.

 

 

PALLE BRUSELIUS: Congas, timbale, bongoes, percussion, vokal

Tidl. redaktør på prisbelønnet lokalavis, forfatter og fotograf. Musiksmagen er rock, blues, folk-rock, afro-beat, renæissance-musik og soul jazz. Trods dette har han ikke udfoldet sig som musiker før. Gennem årene blevet til medejerskab af et pladeselskab, en masse sangtekster, pladecovers osv.  Palle er især påvirket af: Richard Thompson, Tom Waits, Small Faces, Jethro Tull, Fairport Convention, Anouar Brahem, Frank Zappa, afro-beat, diverse soul jazz-navne og blues generelt. Palle spillede desuden i en periode sideløbende med Claus & Fluerne. Palle har for nylig genoptaget tekstskrivningen. Her er et track fra 2020 - fin pop: https://freddydamkjaer.lnk.to/KamTilMitHaarTOM STEENBERG: El.bas

Tom var i sine unge dage beat-musiker og spillede bas i bands som Someones, hvor han også lagde vokal til. Efter mange års pause, har han taget bas-spillet op igen - til stor gavn og glæde for Midnight Blue Project.

Tom er heller ikke ueffen som illustrator; bare spørg Shubidua. Cover-tegningerne til deres tre første album har Tom nemlig lavet.

 

 

 

 

HANS RØRDAM: Trommer

Hans Chr. Rørdam har slået på trommer siden spejdertid, som blev til pigtråd og Beatles og senere rock. Inspirationen er fra Hendrix, The Band, Cream over Allman Brothers til John Hiatt og JJ Cale. Det med jazz kom nok fra storebror og senere Ry Cooder, Dr. John og Weather Report. Har de senere år fundet en del af det jazzede frem igen og har så fundet sig fint til rette med Midnight Blue Project og Kenny Burrells bossa.

Har spillet med Solkraft, Doraz, Hvalsø og en del flere, som ingen rigtig kender mere. Hans spiller også i Backyard Men - www.backyardmen.dk - der meget passende deler øvelokale med MBP.

 

 

JESPER KIRKESKOV: Tenor- og alt-saxofon, percussion

Mens flere af bandets øvrige medlemmer i begyndelsen af 1970’erne var voksne mænd og turnerede på landets rock- og folk-scener, var Jesper stadig blot en lille dreng, der spillede marcher på ventilbasun i Sorø Garden og barokmusik på blokfløjte. I midten af 1970’erne blev blokfløjten udskiftet med en klarinet, og Jesper dannede sit første jazzband sammen med to jævnaldrende, som han i øvrigt stadig spiller sammen med i et andet band. I 1981 blev klarinetten udskiftet med en altsax, som Jesper holdt sig til de følgende 32 år. Først da han fyldte 50, følte han sig voksen nok til at spille tenorsax, pt. en ulakeret YTS 82Z. Jesper elsker alle former for jazz, fra Louis Armstrong til Kendrick Lamar.

 

 

PHILIP MARKER: Keyboards

Bandets nye keyboard-mand.

 

 

 

 

 

 

En helt særlig og stor tak til: JENS BREUM - manden der fik ideen til dette fantastiske projekt og dette fantastiske band. Jens var en formidabel drivkraft - som om han havde et ekstra gear. Hans energi og engagement var altid inspirerende.
Vi mistede desværre Jens den 19. september 2018. Han sov stille ind efter kort tids sygdom.

Tak for det hele, Jens.

 

En stor og særlig tak til  THYGE DRESLER JØRGENSEN, der var med som keyboard-virtuos i bandets første 3 år. Virtuos er en korrekt beskrivelse. Oven i dette havde Thyge en fin stille og dyb humor. Thyge forlod bandet  i 2013 p.g.a. sygdom - Han døde som følge af denne den 9. januar 2020. Tak for det hele, Thyge.

 

 

Tak til tidligere medlemmer af bandet:

Jens Breum (trommer), Emil Svane Breum (keyboards), Gert Fuglsang (el.bas), Niels Rasmussen (tenor- og sopransax) Lars B. Nielsen (kontrabas, el.bas), Thyge Dresler Jørgensen (keyboards), Flemming Melchior Jørgensen (saxofoner) og George Mushik (kontrabas)

(c) 2011-2020 MIDNIGHT BLUE PROJECT